wartos

Naon hartos angka dina produk plastik anu béda?

Aya angka 1-7 di handapeun segitiga dina unggal Botol Plastik. Unggal angka ngagambarkeun bahan anu sanés, teu aya hubunganana sareng kaamanan.

"1" PET biasana dianggo dina: botol cai mineral, botol minuman bergas.

"1" atas nami PET poliétilén terephthalate (poliéster), cai mineral umum, inuman karbonat sareng botol inuman fungsional didamel tina bahan ieu. Suhu anu luhur gampang cacad, panginten aya sababaraha zat ngabubarkeun dina awak manusa, hawa panas, ulah nempatkeun cai mineral dina hawa terbuka atanapi mobil, ulah langsung kana botol Coke tina cai anu ngagolak.

Anggo: Éta ngan ukur tiasa panas dugi ka 70 ℃, gampang deformasi. Ngan ukur pikeun inuman haneut atanapi tiis, sarat ku cairan suhu luhur, atanapi panas gampang didéformasi, sareng ngaleupaskeun zat anu ngabahayakeun. Élmuwan ogé mendakan yén palastik munggaran anu dianggo 10 bulan saatos sékrési karsinogén meureun DEHP, Éta toksik pikeun téstis.

Catetan:Entong nganggo botol cai panas anu didaur. Sanés dina mobil nalika panonpoe; entong masang anggur, minyak sareng zat-zat sanés.
Janten nginum botol sareng janten béak ka anu leungit, sanés dianggo sacangkir, atanapi biasa dianggo wadah panyimpenan ku cara ngamuat barang-barang sanés, supados henteu nyababkeun masalah kaséhatan tapi henteu pantes lilin.

1
2

"No. 2" HDPE biasa dianggo: bebersih beberesih, produk mandi, bungkus.

"2" atas nami HDPE (poliétilén kapadetan tinggi), supermarket sareng pusat perbelanjaan sateuacan kantong plastik anu seueur dianggo ku bahan ieu, langkung suhu anu langkung luhur, tapi sesah dibersihkeun, gampang dipiangkeun baktéri;

Anggo:tiasa sacara saksama dianggo deui saatos diberesihan, tapi wadah ieu biasana henteu gampang dibersihkeun, nyésakeun bekel aslina, tempat baktéri baktéri, langkung saé anjeun henteu siklus. Entong dianggo salaku cangkir, atanapi anggo salaku wadah panyimpenan kanggo barang sanés.

Catetan: hese beresih sacara tuntas, disarankeun henteu siklus.

3

"3" PVC biasa dianggo: jas hujan biasa, bahan bina, pilem plastik, kotak palastik. Jarang dianggo kanggo bungkus tuangeun.

"3" atas nama PVC (polivinil klorida), anu palastik ngandung zat anu ngabahayakeun, karandapan suhu tinggi sareng gajih gampang endas, ayeuna, seueur palastik di Éropa parantos dilarang, sareng Cina relatif leutik Dina bungkus katuangan palastik produk;

Anggo:Bahan plastisitas ieu saé, murah, janten panggunaan anu biasa. Ngan ukur panas 81 ℃, suhu luhur rawan zat ngabahayakeun, komo prosés manufaktur bakal ngaleupaskeun zat toksik. Upami tuangeun kana awak manusa, tiasa nyababkeun kanker payudara, cacat lahir lahir sareng panyakit sanésna. Wadah tina bahan ieu parantos kirang dianggo pikeun bungkus tuangeun. Upami dianggo, entong ngantepkeun panas. Hésé beberesih sareng résidu gampang, ulah siklus. Upami anjeun henteu ngagaleuh inuman.

Catetan: Entong dianggo pikeun bungkus tuangeun

4

"4" LDPE biasa dianggo: bungkus plastik, pilem plastik.

"4" atas nama LDPE (low density polyethylene), pasar ayeuna, bungkus plastik, film plastik, seuseueurna bahan ieu, tahan panas henteu kuat, pilem PE cling mumpuni dina suhu ngaleuwihan 110 ℃ bakal muncul fenomena Lebur panas, dibungkus ku bahan pemanasan bungkus plastik, gajih tuangeun gampang nempel pilem anu leyur dina zat bahaya anu kaluar;

Anggo:tahan panas henteu kuat, biasana, pilem nempel pe mumpuni bisi suhu ngaleungit 110 ℃ nalika bakal aya kajadian panas ngalembereh, bakal ngantep sababaraha awak teu tiasa ngarecah agén palastik. Dahareun dina gajih ogé gampang pisan mungkus bahan-bahan bahaya anu dibubarkeun. Ku alatan éta, kadaharan kana oven gelombang mikro, cabut heula bungkus plastik anu dibungkus. Suhu tinggi ngahasilkeun zat anu ngabahayakeun, zat toksik kana awak sareng tuangeun, tiasa nyababkeun kanker payudara, cacat lahir lahir sareng panyakit sanés.

Catetan: nganggo pemanasan gelombang mikro, ulah mungkus bungkus tuangeun.

5

"5" PP biasa dianggo: kotak dahar beurang gelombang mikro.

"5" atas nami PP (polipropilén), kotak dahar beurang gelombang mikro tina bahan ieu, tahan ka suhu luhur 130,, transparansi anu goréng, sababaraha kotak dahar beurang ka pabrik PP, tutupna nyaéta PS (polistirén) transparansi PS saé, tapi henteu suhu luhur, éta henteu tiasa dilebetkeun kana kotak sasarengan ku gelombang mikro;

Anggo:botol susu kécap biasa, botol yogurt, botol jus buah, kotak dahar beurang gelombang mikro. Titik lebur dugi ka 167 ℃, mangrupikeun hiji-hijina anu aman kana kotak plastik gelombang mikro, tiasa dianggo deui saatos beberesih ati-ati. Catet yén sababaraha kotak dahar beurang gelombang mikro, kotak dugi ka pembuatan 5 PP, tapi tutupna pikeun Pabrik No. 1 PET, PET henteu tahan suhu luhur, éta henteu tiasa dilebetkeun kana gelombang mikro sareng kotak.

Catetan: Nalika nempatkeun dina oven microwave, angkat panutupna.

6

"6" PS biasa dianggo: mangkok mi instan, kotak kadaharan gancang.

"6" atas nami PS (polistirén), anu dianggo pikeun ngadamel mangkok tina mie instan, bahan kotak kadaharan gancang busa, panas sareng tiis, tapi henteu tiasa disimpen dina gelombang mikro, cobian hindarkeun kotak kotak kadaharan gancang kadaharan;

Anggo:panas sareng tiis, tapi henteu tiasa ditempatkeun dina gelombang mikro, supados nyingkahan suhu luhur sareng ngaleupaskeun bahan kimia. Sareng henteu tiasa dianggo pikeun nyandak asam kuat (sapertos jus jeruk), zat basa anu kuat, sabab éta bakal ngarusak awak manusa henteu polistirena saé, gampang nyababkeun kanker. Kituna, anjeun kedah nyobian ulah nganggo kotak kadaharan gancang bungkus makanan panas.

Catetan: Entong nganggo oven gelombang mikro kanggo masak mi sareng mi instan.

7
8
9

"7" PC jinis sanés anu biasa dianggo dina: ketel, cangkir, botol.

"7" atas nama jenis PC sanés, biasa ngadamel botol, cangkir rohangan cangkir plastik, tapi ogé nyobian henteu ngasuh cai.

Anggo:Toko department material sapertos kitu biasa dianggo salaku cangkir kado. Gampang ngaleupaskeun zat toksik bisphenol A, ngabahayakeun pikeun manusa.

Catetan: Entong nganggo panas, ulah ngarahkeun sinar panonpoé dina panonpoé.


Pos waktos: Apr-15-2021